X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Workshop: water, landschap & landbouw

Workshop: water, landschap & landbouw

Auteur: Elise/maandag 13 mei 2024/Categories: Nieuws, Agenda, Nieuws_Waterportaal

Event date: 6/06/2024 19:00 - 22:00 Export event

Na een grondig voortraject en gebiedsanalyse hebben we de belangrijkste uitdagingen en kansen van de regio in kaart gebracht. We vertaalden deze in strategische en operationele doelstellingen van de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). Met projectoproepen willen we uitvoering geven aan deze strategie.

Met de huidige oproep in het verschiet (aanmelding 9/9/2024, start projecten 1/1/2025) willen we realisaties binnen de eerste strategische doelstelling "Meetjesland-Leievallei is een klimaatrobuust plattelandsgebied waar landbouw en natuur floreren en elkaar zoveel mogelijk versterken" faciliteren.
Water speelt een cruciale rol in het verkrijgen van een klimaatrobuust platteland waarbij de verschillende functies versterkt worden.

In deze workshop willen we dan ook samen met jullie onderzoeken aan welke projecten nood is in de streek. De deelnemers worden aangemoedigd om hier verder mee aan de slag te gaan om tot gedragen en ambitieuze projecten te komen die binnen het LEADER-programma uitgevoerd worden.

 

Programma

  • 19u00 Aanvang met broodjes
  • 19u30 Toelichting gebiedsanalyse & LEADER oproep
  • 19u45 Kennismaking actoren
  • 20u15 Werktafels - projectvorming
  • 21u45 Afsluitende drink

 

Wanneer?

6 juni 2024 - start om 19u00

 

Inschrijven?

Deze workshop is gericht op lokale besturren, organisaties en ondernemers die actief zijn binnen de domeinen landbouw, natuur en landschap.

Schrijf je hier in voor de workshop van LEADER Meetjesland-Leievallei rond water, landschap en landbouw. 

 

Waar?

De Huysmanhoeve - Open Wagenhuis
Bus 1 (zijstraat van de Peperstraat)
9900 Eeklo

 

Waarom LEADER subsidies?

Financiële ondersteuning: je project krijgt tot 65% subsidie.
Advies en begeleiding op maat: het LEADER-secretariaat en de Lokale Actiegroep (LAG) staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap. We begeleiden je bij het verfijnen van je projectidee, het vinden van de juiste partners, de praktische indiening en de verdere opvolging.
Kortom: met LEADER-subsidies krijg je de middelen om je project te realiseren en een positieve impact te hebben op de landbouw, het landschap en/of de dorpen in jouw regio.

 

Projectvoorbeeld:

Het project "Duurzaam watergebruik op het landbouwbedrijf." werd ingediend door Viaverda en wenst de Meetjeslandse landbouwsector te ondersteunen en begeleiden in hun waterbeheer.

Dit project werd zonet goedgekeurd bij de afgelopen subsidieoproep.

 

     

 

Print

Number of views (80)/Comments (0)

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van