X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Effluent waterzuivering Aquafin als alternatieve waterbron

Effluent waterzuivering Aquafin als alternatieve waterbron

Maar mag  niet rechtstreeks in contact komen met fruit en groenten die rauw worden gegeten

Auteur: Elise/woensdag 8 augustus 2018/Categories: Nieuws, Waterbronnen, Afvalwater, Irrigatie

Vlaanderen is nu al enkele weken in de ban van extreem droog weer. Oost- en West-Vlaanderen kondigden een oppompverbod aan voor alle onbevaarbare waterlopen ten gevolge van de aanhoudende droogte. Slecht nieuws voor de landbouwers die vrezen voor schade aan hun teelt. Nochtans zitten we bovenop een belangrijke potentiële waterbron. 

 

Aquafin biedt nog steeds gezuiverd afvalwater, oftewel effluent, aan als alternatief voor toepassingen die geen drinkwaterkwaliteit vereisen. Dit gezuiverde afvalwater kan gebruikt worden om te irrigeren, maar mag  niet rechtstreeks in contact komen met fruit en groenten die rauw worden gegeten. Groenten die industrieel worden behandeld (diepvries, groenten in blik), kunnen wél worden geïrrigeerd met gezuiverd afvalwater.

 

Aquafin biedt soepele contracten met een looptijd van een, twee of drie maanden – of zolang als nodig is. Deze contracten kunnen op eender welk moment ingaan. Je hoeft niet te wachten tot de eerste dag van de volgende maand. Voor het afsluiten van een contract kan contact worden opgenomen met wouter.boncquet@aquafin.be. Elke aanvraag wordt individueel onderzocht in functie van de ontvangende waterloop.

 

Meer info?

De lijst met RWZI’s waar effluent kan afgehaald worden is te raadplegen op https://www.aquafin.be/nl-be/effluent-ophalen.

Print

Number of views (7670)/Comments (0)

More links

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van