X
GO

Vergunning

Omgevingsvergunning

Meld het aanleggen van een vul- en spoelplaats en het plaatsen van opvangciternes bij de gemeente of omgevingsdienst. Voor de installatie van een zuiveringssysteem is enkel een omgevingsvergunning verplicht indien een systeem vast wordt opgesteld.


Voor de aanleg van een vul- en spoelplaats en/of niet verplaatsbaar zuiveringssysteem is een omgevingsvergunning klasse 2 vereist. Een vul- en spoelplaats voor spuittoestellen en een zuiveringssysteem worden in de VLAREM wetgeving ‘Inrichtingen voor het schoonmaken van apparatuur, met uitzondering van hand- en rugspuitapparatuur, voor de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, die behoren bij een inrichting voor de opslag en het behandelen van restvloeistoffen’ genoemd (indelingslijst VLAREM I: rubriek 5.6 en Sectorale voorwaarden VLAREM II: Hoofdstuk 5.5, afdeling 5.5.2.).

Neem uw vul- en spoelplaats en niet verplaatsbaar zuiveringssysteem reeds mee bij de hernieuwing van uw omgevingsvergunning als u in de toekomst plant om dit aan te leggen.

 

(bron: Zuivering van restvloeistoffen van het spuittoestel praktische leidraad)

 

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van