X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Presentaties studiedag 'Opportuniteiten voor peilgestuurde drainage'

Presentaties studiedag 'Opportuniteiten voor peilgestuurde drainage'

Auteur: Anne Waverijn/maandag 11 december 2023/Categories: Nieuws, Publicaties, Presentaties, Nieuws_Waterportaal

We mochten een kleine 50 deelnemers verwelkomen op de studiedag ‘Opportuniteiten voor peilgestuurde drainage’. Tijdens de eerste helft deelden we de voorlopige resultaten van het OP-PEIL project. We stelden de geschiktheidskaart voor peilgestuurde drainage in Vlaanderen voor en discussieerden samen over hoe de rekentool voor individuele percelen er zou moeten uitzien. De eerste resultaten rond subirrigatie werden getoond maar zeiden nog weinig in het relatief natte groeiseizoen van 2023.

We mochten een kleine 50 deelnemers verwelkomen op de studiedag ‘Opportuniteiten voor peilgestuurde drainage’. Tijdens de eerste helft deelden we de voorlopige resultaten van het OP-PEIL project. We stelden de geschiktheidskaart voor peilgestuurde drainage in Vlaanderen voor en discussieerden samen over hoe de rekentool voor individuele percelen er zou moeten uitzien. De eerste resultaten rond subirrigatie werden getoond maar zeiden nog weinig in het relatief natte groeiseizoen van 2023.

Monitoring in de polder van Middelkerke toonde dat het belangrijk is om peilsturing af te stemmen op het waterbeheer in de poldergrachten en toonde waar het zoet-zout vlak juist te vinden is onder de grond. Ook gezien het natte seizoen, was er weinig effect van peilgestuurde drainage op dat zoet-zout vlak te meten. Tenslotte bespraken we hoe we vanaf 2024 aan de slag willen rond het collectief peilbeheer in Bocholt.

Daarna bezochten we samen de subirrigatieproef in Kruishoutem en konden de deelnemers heel wat interessante technologie en diensten ontdekken van de bedrijven aanwezig op de technologiemarkt.

 

Presentaties

 

Meer info?

Anne Waverijn – 09 331 60 87
Meer informatie over OP-PEIL

 

Samenwerking

 
         

Print

Number of views (1450)/Comments (0)

Documents to download

More links

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van