X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Opheffing van het verbod op onttrekking van water uit onbevaarbare waterlopen en publieke grachten

Opheffing van het verbod op onttrekking van water uit onbevaarbare waterlopen en publieke grachten

Besluit van de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen - 13 oktober 2022

Auteur: Elise/dinsdag 18 oktober 2022/Categories: Nieuws, Irrigatie, Droogte

Dit besluit is gebaseerd op het eindrapport "Uitwerking van een reactief afwegingskader voor prioritair watergebruik tijdens waterschaarste" dat in de mededeling van de Vlaamse regering van 30 april 2021 bekrachtigd werd en de daarin voorgestelde droogte-indicatoren en hun bijhorende drempelwaarden.

 

Op 7 oktober werd een evaluatie van de droogte-indicatoren uitgevoerd met betrekking tot de droogtetoestand op de onbevaarbare waterlopen. Uit deze evaluatie blijkt dat de meerderheid van de onttrekkingszones in Oost-Vlaanderen voldoende is hersteld van de afgelopen droogteperiode.

 

De Adviesgroep Droogte stelde op 10 oktober  2022 vast dat het niet langer nodig is om het algemene tijdelijke onttrekkingsverbod aan te houden.

 

Met dit besluit wordt tegemoet gekomen aan de doelstellingen die bijdragen aan het integraal waterbeleid conform artikel 1.2.2. 1o (de bescherming, de verbetering of het herstel van oppervlakte- en grondwaterlichamen), 3° (het duurzaam beheervan de voorraden aan oppervlakte- en grondwater) en 6° (het terugdringen van het risico op waterschaarste).

 

 

Meer info?

Opheffing van het verbod op onttrekking van water uit onbevaarbare waterlopen en publieke grachten - Besluit gouverneur Oost-Vlaanderen 13 oktober 2022

Print

Number of views (2337)/Comments (0)

Documents to download

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van