X
GO

Brochures

PCS maakt deel uit van Europese Actiegroep rond Water

PCS maakt deel uit van Europese Actiegroep rond Water

In het kader van het project WIRE: Water & Irrigated agriculture Resilient Europe (AG112)

Author: Greet Tavernier/donderdag 26 april 2018/Categories: Nieuws, Publicaties, Brochure

Rate this article:
No rating

EIP Wire Project

 

 

EIP Water staat voor European Innovation Partnership on Water en heeft als doel om innovaties te versnellen die Europese en wereldwijde maatschappelijke uitdagingen voor de watersector aanpakken. Het is een initiatief binnen de EU 2020 Innovation Union.

Binnen EIP Water zijn er momenteel 29 actiegroepen actief om de introductie van innovatieve oplossingen voor watergerelateerde uitdagingen te ontwikkelen, te testen, op te schalen, te stimuleren en te verspreiden naar de sector.

Sinds 2014 maakt het Proefcentrum voor Sierteelt deel uit van de Action Group WIRE (Water and Irrigated agriculture Resilient Europe). Deze Action Group bestaat uit meer 50 partners verspreid over diverse Europese landen en omvat een gemengde groep van onderzoekers, mensen uit het bedrijfsleven en beleidsmakers die met de ontwikkeling en toepassing van waterinnovatie concrete resultaten teweeg willen brengen op het vlak van Water.

De prioriteiten binnen WIRE zijn:

  • (1) efficiënt waterhergebruik bij irrigatie
  • (2) energiebesparing bij irrigatie
  • (3) geïntegreerd waterbeheer in de landbouw onder droogte.

WIRE zal op die manier bijdragen aan het gebruik van innovatie om een duurzamer waterbeheer en een effectiever rendement van investeringen in de landbouw te bevorderen.

Naar aanleiding van de EIP Water Conferentie in Porto werd een brochure samengesteld. Hierin wordt een overzicht gegeven van 54 demo-sites, verspreid over heel Europa, die een belangrijke bijdrage leveren aan de prioriteiten binnen WIRE.

 

Klik hier naar de Brochure: EIP Wire Project and demo sites 2017

 

Meer info?

M. Dierickx (PCS): 09 353 94 81 of  marijke.dierickx[at]pcsierteelt.be

Contactgegevens PCS

 

Met de steun van

 

 

Print

Number of views (3857)/Comments (0)

Documents to download

More links

Theme picker

In samenwerking met