Tabel: producten & technieken met hun (theoretische) voor- en nadelen.
Techniek |
Bacteriedodend |
Rest-desinfectie |
Biofilm-afbrekend |
Smaak invloed |
Niet gewenste bijproducten |
Houdbaarheid |
Corrosief |
|
|
|
|
|
|
|
|
Natrium-hypochloriet |
Ja |
Ja |
Neen |
Ja |
Ja |
Dalende ontsmettings- activiteit |
Ja |
Chloordioxide |
Ja |
Ja |
Ja |
Neen |
Neen |
Ter plaatse aan te maken |
Minder |
Peroxide |
Ja |
Ja |
Ja |
Neen |
Neen |
Dalende ontsmettings-activiteit |
Neen |
Elektrochemische
activatie |
Ja |
Ja |
Ja |
Beperkt |
Beperkt |
Ter plaatse aangemaakt |
Minder |
UV-desinfectie |
Ja |
Neen |
Neen |
Neen |
Neen |
Levensduur lamp |
Neen |
Ozonisatie |
Ja |
Beperkt |
Minimaal |
Neen |
Beperkt |
Ter plaatse aangemaakt |
Ja |
Thermisch ontsmetten |
Ja |
Neen |
Enkel binnen reactor |
Neen |
Neen |
/ |
Verhoogd corrosierisico
door hogere temperatuur |
Langzame zandfilter |
Gedeeltelijk |
Neen |
Neen |
Neen |
Neen |
/ |
Neen |