X
GO

Brochures

CoRHIZE wint het eerste FERTINNOWA innovatie-award!

CoRHIZE wint het eerste FERTINNOWA innovatie-award!

CoRHIZE is een service die kaarten genereert over de vocht- en waterhuishouding in de bodem.

Tijdens het eerste FERTINNOWA-evenement kregen 10 bedrijven (Agrozone, Aqua4D, Bois Valor, CoRHIZE, Dosatron, Grodan, Hoogendoorn, Hortimax, Lamberti, Priva) de mogelijkheid om hun innovatieve ontwikkelingen wat betreft watermanagement aan te dragen. CoRHIZE ontving het “Innovation of the event” award voor de ORASA® service na stemming van de bezoekers. CoRHIZE is een service die kaarten genereert over de vocht- en waterhuishouding in de bodem. Hiervoor gebruiken ze high-tech sensoren die in staat zijn om gelijktijdig op 4 dieptes te functioneren. Het ervaren “CoRHIZE Agronomy team” voorziet in technisch advies in watermanagement en bemesting. De “Innovation Award” biedt CoRHIZE een gratis plek op de "technology market" tijdens de workshop in Nederland in 2017 of tijdens het laatste FERTINNOWA-evenement in 2018 dat plaats zal vinden in Almeria.

donderdag 23 februari 2017/Auteur: Elise/Number of views (7616)/Comments (0)/
Categories: Nieuws
Nitraat in drainagewater, een hardnekkig probleem

Nitraat in drainagewater, een hardnekkig probleem

Onderzoek in het kader van het LA-traject ‘Innovatieve toepassingen voor nitraatreductie in drainagewater’

In bepaalde intensieve teelten biedt een doorgedreven optimale bemesting geen garantie voor aanvaardbare nitraatconcentraties in het drainagewater. Het LA-traject ‘Innovatieve toepassingen voor nitraatreductie in drainagewater’  ontwikkelt een best beschikbare techniek om te velde nitraten uit drainagewater te halen.

woensdag 22 februari 2017/Auteur: Elise/Number of views (8657)/Comments (0)/
Categories: Nieuws
Tags: drainage
Bretoense telers zetten in op duurzamer watergebruik

Bretoense telers zetten in op duurzamer watergebruik

In het kader van het Horizon 2020-project 'FERTINNOWA - Transfer of INNOvative techniques for sustainable WAter use in FERtigated crops'

Wanneer we het hebben over de Bretoense tuinbouwsector, verschijnt bij velen het beeld van de regio met de uitgestrekte kustlijn en de opmerkelijke groene algengroei. Maar niet lang meer, als we Esther Lechevallier, onderzoekster aan het proefstation CATE, mogen geloven. Uit een bezoek aan enkele Bretoense tuinbouwbedrijven en het proefstation CATE blijkt dat er binnen de sector heel wat veranderingen aan de gang zijn. Er is veel aandacht voor duurzaam watergebruik, uitspoeling van nutriënten, gekke wortels en waterontsmetting.

woensdag 8 februari 2017/Auteur: Elise/Number of views (9094)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Duurzaam watergebruik in gefertigeerde teelten

Duurzaam watergebruik in gefertigeerde teelten

In het kader van het Europees project Horizon 2020: FERTINNOWA - Transfer of INNOvative techniques for sustainable WAter use in FERtigated crops

Vandaag worden heel wat Europese tuinbouwregio's meer dan ooit geconfronteerd met tekorten aan kwalitatief water. Bovendien slaagt men er in regio's met intensieve tuinbouwactiviteiten vaak niet in om aan de Europese waterwetgeving te voldoen. Het thematische netwerk FERTINNOWA beoogt beschikbare innovatieve technologieën en ervaringen samen te brengen, uit te wisselen én te implementeren op bedrijfsniveau, om zo belangrijke stappen voorwaarts te zetten wat betreft duurzaam watergebruik in de gefertigeerde groente-, fruit- en sierteelt.

zaterdag 17 december 2016/Auteur: Elise/Number of views (9214)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Irrigatieleidingen met nieuwe functionaliteiten

Irrigatieleidingen met nieuwe functionaliteiten

Antimicrobiële additieven in micro-irrigatie leidingen verminderen de vorming van een biofilm

In de huidige tijden waarin het klimaat minder voorspelbaar is en het hergebruik van grondstoffen steeds belangrijker wordt, zijn een efficiënt en duurzaam watergebruik, alsook het beperken van plastiekafval, absolute prioriteiten. In Mediterrane regio’s is het waterprobleem zelfs nog een stuk kritischer dan bij ons. Daarom is het gebruik van micro-irrigatiesystemen zeer voordelig, omdat op deze manier het water optimaal benut wordt, in vergelijking met de traditionele irrigatiesystemen. Deze systemen zorgen namelijk voor een water afgifte enkel daar waar de plant het nodig heeft.

woensdag 19 oktober 2016/Auteur: Elise/Number of views (9454)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
RSS
First2122232426282930Laatste pagina

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van