Op donderdag 13 september organiseert het Proefcentrum Sierteelt zijn jaarlijkse studiedag. Op deze editie staat het thema 'water' centraal. Ook jij bent van hart welkom. Je leert er ongetwijfeld heel wat bij over waterkwaliteit en -beschikbaarheid. Op de technologiebeurs kan je kennismaken met heel wat bedrijven en technieken die oplossingen bieden voor allerhande vragen rond water. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van spuistroom.
Een recente bevraging toont aan dat de helft van de Vlaamse telers kampt met problemen op vlak van waterkwaliteit en -beschikbaarheid. Na de abnormaal warme en uitzonderlijk droge maanden mei, juni en juli zal dat aantal alleen maar toenemen. Als teler benut je elke druppel water dan ook liefst zo efficiënt mogelijk. Maar hoe kan je dat doen?
Tijdens de studiedag en technologiebeurs van PCS krijg je antwoorden uit heel Europa en kan je kennismaken met diverse bedrijven die een oplossing kunnen bieden voor je vragen rond water.
Programma
13.30 u: Verwelkoming
14.00 u: Algemene waterproblematiek - situatieschets en toekomstvisie (Marijke Dierickx)
14.15 u: Zuinig omspringen met water door nutriëntencaptatie (Els Pauwels - PCS)
14.30 u: Doordacht gebruik van water door recirculatie in openlucht: pot-in-pot (Ilse Delcour - PCS)
14.40 u: Oplossingen uit Europa (Els Berckmoes - PSKW)
15.00 u: Technologiebeurs en demo's:
Standhouders vanuit de watertechnologie: Aqua 4D, Aqua Ecologic, Belgian Energy Systems, Hortiplan, NUFiltration, Verhoeve Milieu & Water, Water Future, Water IQ, Waterson, WVT Industries,…
Standhouders vanuit projecten: FERTINNOWA (selectieve natriumverwijdering, algenbestrijding en preventie - ....), ...
17.00 u Afsluitende drink
Wanneer
Donderdag 13 september 2018 - 13u30 - 17u00
Waar?
PCS (Proefcentrum Sierteelt)
Schaessestraat 18
9070 Destelbergen
Praktisch
Deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven vóór 10 september 2018 via info[at]pcsierteelt.be of 09 353 94 94.
Uitnodiging studiedag & technologiebeurs water PCS - 13.09.2018
In samenwerking met
Deze studiedag kadert in het demoproject S.O.Spuistroom en het H2020-project 'FERTINNOWA - Transfer of INNOvative techniques for sustainable WAter use in FERtigated crops'