X
GO

Brochures

Extra water infiltreren rond jouw glastuinbouwbedrijf? Laat je begeleiden via het demonstratieproject GlaWInO!

Extra water infiltreren rond jouw glastuinbouwbedrijf? Laat je begeleiden via het demonstratieproject GlaWInO!

In het kader van het Dept. L & V demoproject 'Glastuinbouw Water Infiltratie & Opslag (GlaWInO)'

Nu bieden de partners vanuit het project ook de mogelijkheid aan voor een specifieke bedrijfsbegeleiding. Tijdens deze bedrijfsbegeleiding komt een specialist ter plaatse op jouw bedrijf en wordt voldoende informatie verzameld zoals: dakoppervlak, teelt, waterverbruik, beschikbare waterbassins, locaties voor waterinfiltratie, bodemtype en infiltratiecapaciteit. Op basis van deze informatie wordt samen bekeken welke infiltratiesystemen interessant kunnen zijn voor jouw specifieke bedrijfssituatie. Wil je effectief verder tot uitvoering, dan helpen we ook graag bij het aanvragen van de VLIF-NPI steun. Zo kan het infiltratiesysteem mogelijks volledig worden terugbetaald.

donderdag 25 augustus 2022/Auteur: Elise/Number of views (2201)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Algemeen onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen - 16 juli 2022

Algemeen onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen - 16 juli 2022

De waterpeilen in de onbevaarbare waterlopen van Oost-Vlaanderen staan zeer sterk onder druk.

De gouverneur beslist om een algemeen onttrekkingsverbod in te voeren voor alle onbevaarbare waterlopen in onze provincie. Het algemeen onttrekkingsverbod zal ingaan vanaf zaterdag 16 juli en vervangt het tijdelijk onttrekkingsverbod van 7 juli 2022 en komt bovenop het semi-permanent onttrekkingsverbod in de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen van Oost-Vlaanderen (dd. 17 december 2021)

maandag 18 juli 2022/Auteur: Anne Waverijn/Number of views (3783)/Comments (0)/
Uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen - 7 juli 2022

Uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen - 7 juli 2022

In 8 onttrekkingszones is de kritische drempelwaarde onderschreden, in 8 andere onttrekkingszones is die drempel bereikt of zal die eerstdaags bereikt worden.

Omwille van de aanhoudende droogte en de zeer lage waterpeilen heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, een tijdelijk onttrekkingsverbod afgekondigd voor een aantal bijkomende onttrekkingszones van de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten van Oost-Vlaanderen.

vrijdag 8 juli 2022/Auteur: Elise/Number of views (3484)/Comments (0)/
Technische gids voor efficiënt waterbeheer in groenzones

Technische gids voor efficiënt waterbeheer in groenzones

In het kader van het PDPO-project 'Naar een efficiënt waterbeheer met groenzones'

In deze brochure krijg je een overzicht van algemene aandachtspunten bij een aanplant en beschikbare technieken (sortimentskeuze, bodemverbeterende middelen, irrigatietechnieken, afdekmaterialen,…) om klimaatbestendige groenzones te creëren. Met deze technische gids reiken we praktische tips voor groenaanleg, -beheer en -onderhoud aan om gemeentebesturen, tuinarchitecten, -aannemers en siertelers te inspireren en te ondersteunen in de realisatie van klimaatbestendige landschappen.

maandag 27 juni 2022/Auteur: Sandy Adriaenssens/Number of views (3709)/Comments (0)/
Nitraatrijke bronnen vragen verdergaande maatregelen om waterkwaliteit te verbeteren

Nitraatrijke bronnen vragen verdergaande maatregelen om waterkwaliteit te verbeteren

Naar schatting 5% van de 756 MAP-meetpunten oppervlaktewater wordt sterk beïnvloed door de voeding van nitraatrijk grondwater dat afkomstig is van jarenlange uitspoeling van nitraat vanuit landbouwpercelen. In de betrokken afstroomgebieden zijn op korte termijn verdergaande maatregelen nodig om op middellange en lange termijn de waterkwaliteit te verbeteren. De impact van de maatregelen in dergelijke MAP-meetpunten is immers dan pas zichtbaar. Dat komt omdat het nitraatrijke grondwater een lange reistijd heeft om het oppervlaktewater te bereiken. Dat is de conclusie uit een studie uitgevoerd door Universiteit Gent en Inagro, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

vrijdag 17 juni 2022/Auteur: Elise/Number of views (3486)/Comments (0)/
RSS
First34568101112Laatste pagina

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van