X
GO

Brochures

Provinciale aanpak wateroverlast en droogte

Provinciale aanpak wateroverlast en droogte

TV Provincie - interview met Marie-Paule De Poorter (diensthoofd Integraal Waterbeleid) van de provincie Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen is volop bezig met het zoeken naar oplossingen voor de wateroverlast maar ook voor de waterschaarste, zoals de afgelopen zomer. Door de klimaatsveranderingen gaan er gekke toestanden ontstaan. We krijgen te maken met veel grotere extremen zowel op het vlak van een teveel aan water maar ook op het vlak van te weinig water.

woensdag 5 oktober 2022/Auteur: Elise/Number of views (2638)/Comments (0)/
Categories: NieuwsVideoclip
Onze investeringen in wateropslag renderen

Onze investeringen in wateropslag renderen

Door de droogte moeten we meer wateranalyses laten uitvoeren.

Kristof Hannosset (39) en zijn broer Franky (37) namen begin 2018 het fruitbedrijf van hun ouders in het Limburgse Zepperen over. Wateropslag was voor Kristof van bij het begin een groot aandachtspunt. "We streven een duurzaam watergebruik na, maar de aanhoudende droogte maakt het ons niet makkelijk."

maandag 19 september 2022/Auteur: Elise/Number of views (2350)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Gewasschade door de droogte

Gewasschade door de droogte

De hitte was voor de gewassen even schadelijk als de droogte.

De aanhoudende droogte veroorzaakte i n Vlaanderen heel wat schade in diverse teelten. We polsten bij het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG) en Inagro in grote lijnen naar de actuele gewasschade. Kanttekening daarbij is dat er lokale en regionale verschillen zijn. Een overzicht van de gewasschade ...

maandag 19 september 2022/Auteur: Elise/Number of views (2279)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Kies voor alternatieve waterbronnen

Kies voor alternatieve waterbronnen

In het kader van het demoproject Dept. L & V 'Optimale Water Applicatie (OptiwAPP)'

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat belangrijke watervoerende lagen in Vlaanderen onderhevig zijn aan verdroging. Daarom gebruik je best zo veel mogelijk andere waterbronnen dan diep grondwater. Om welke bronnen gaat het, wie zijn de waterbeheerders en welke acties kan je ondernemen om deze waterbronnen te gebruiken? Door de klimaatverandering zullen periodes van waterschaarste in de toekomst frequenter voorkomen. Enkel met een robuust waterbeleid, gebaseerd op wateropslag, waterbuffering en een duurzaam watergebruik, kunnen we de schade zo veel mogelijk  beperken. Naast diep grondwater bestaan er diverse soorten alternatieve waterbronnen. We geven een kort overzicht.

maandag 19 september 2022/Auteur: Elise/Number of views (2131)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Overstromingsgebied Moerasstraat in Kruisem

Overstromingsgebied Moerasstraat in Kruisem

Om het bufferen en sparen van water te combineren, wordt het overstromingsgebied aan de Moerasstraat in Kruishoutem heringericht.

Om het bufferen en sparen van water te combineren, wordt het overstromingsgebied aan de Moerasstraat in Kruishoutem heringericht. Daarbij wordt een captatiegedeelte gecreëerd voor de opslag van water zonder in te boeten aan buffervolume voor wateroverlast. Land- en tuinbouwers kunnen dan het opgeslagen water gebruiken, bijvoorbeeld om hun akkers te bewateren of machines met sproeivloeistoffen bij te vullen.

dinsdag 13 september 2022/Auteur: Elise/Number of views (2259)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Tags: droogte
RSS
First2345791011Laatste pagina

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van