X
GO

Brochures

Mogelijkheden opslag en opwaarderen van alternatieve waterbronnen

Mogelijkheden opslag en opwaarderen van alternatieve waterbronnen

De kwaliteit van bepaalde waterbronnen kan zowel verbeterd worden door bijmenging van andere waterbronnen, als door specifieke waterbehandeling.

De kwaliteit van bepaalde waterbronnen kan zowel verbeterd worden door bijmenging van andere waterbronnen, als door specifieke waterbehandeling. Bijmengen van regenwater aan ondiep grondwater kan bijvoorbeeld het zout- of ijzergehalte tot een aanvaardbaar niveau terugbrengen. Investering in opvang en opslag van hemelwater kan dan goedkoper zijn dan investeren in bvb een omgekeerde osmosesysteem of een ontijzeringsinstallatie. Als de kwaliteit van het water niet voldoet, zijn er in het geval van bacteriologische verontreiniging tal van ontsmettingsproducten en technieken in de handel om het water te behandelen. Het spreekt voor zich dat ook de verwijdering van de bron van de besmetting een oplossing kan bieden. Bacteriologische besmettingen op veeteeltbedrijven vinden bijna steeds hun oorsprong in een bevuiling door mest of in het ontstaan van een biofilm in de leidingen. Ook bij chemische verontreinigingen is het belangrijk om de bron van vervuiling te elimineren.

vrijdag 25 maart 2016/Auteur: Elise/Number of views (3966)/Comments (0)/
Zuivering van restvloeistoffen: praktische leidraad

Zuivering van restvloeistoffen: praktische leidraad

In het kader van het demoproject: Sensibilisering rond puntvervuiling en bio-zuiveringssystemen in alle land- en tuinbouwsectoren in West- en Oost-Vlaanderen of Bioremediatie West

Deze praktische leidraad bespreekt hoe een vul- en spoelplaats op het bedrijf kan aangelegd worden en welke systemen er bestaan om restvloeistoffen te verwerken. Aan de hand van de brochure kan bepaald worden hoeveel restvloeistof op het bedrijf aanwezig is en welk systeem het best past op het bedrijf. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de nodige vergunningen en de mogelijke subsidies. Bovendien kunt u zelf aan de slag gaan om een biofilter of fytobak te bouwen op basis van de handige beschrijvingen in de bijlagen. In deze brochure vindt u ook de contactgegevens van de adviseurs in de verschillende provincies terug. Zij staan steeds klaar om uw vragen te beantwoorden!

vrijdag 25 maart 2016/Auteur: Elise/Number of views (12935)/Comments (0)/
Recirculatie van water in de tuinbouw

Recirculatie van water in de tuinbouw

Het installeren van een recirculatiesysteem met hergebruik van drainwater.

Deze brochure is een leidraad bij technische vragen met betrekking tot het installeren van een recirculatiesysteem met hergebruik van drainwater. Door efficiënter gebruik van water en meststoffen verlagen de kosten van de teelt.

dinsdag 27 mei 2014/Auteur: Elise/Number of views (13355)/Comments (0)/
Opvang en opslag van hemelwater en drainagewater

Opvang en opslag van hemelwater en drainagewater

Duurzaam watergebruik op het tuinbouwbedrijf met informatie over wateropvang en wateropslag

Praktische informatie ivm wateropvang en diverse mogelijkheden van wateropslag met vermelding van de kostprijs.

zondag 17 april 2011/Auteur: Elise/Number of views (12424)/Comments (0)/
Tags: tuinbouw
Landbouw en water: een overzicht van de reglementen en nuttige informatie

Landbouw en water: een overzicht van de reglementen en nuttige informatie

Reglementeringen ivm water: waterlopen en beleid, knelpunten, waterzuivering en -hergebruik

Brochures over de reglementeringen ivm water: deel 1 waterlopen en waterbeleid - deel 2 knelpunten - deel 3 waterzuivering, waterhergebruik, waterzuivering, voorkomen van vervuilende emissies naar water

woensdag 15 december 2010/Auteur: Elise/Number of views (11278)/Comments (0)/
RSS
1234567

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van